Bouwinvest Offices

Bouwinvest Offices

Bouwinvest Office Fund

Kantoren in portefeuille en beschikbaar aanbod
← Terug naar de regio Amsterdam

De Lairesse (Amsterdam)

Deel dit kantoor via:

Kantoorruimte in uniek monumentaal gebouw uit de begin jaren '30 in late Amsterdamse-School stijl

In het hart van Amsterdam Zuid, in de Willemsparkbuurt, staat kantoorgebouw De Lairesse. Een imposant monument op een levendige locatie. De statige Lairessestraat is dé vestigingsplaats voor reclamebureaus, notariskantoren en financiële dienstverleners. In kantoorgebouw De Lairesse zijn Labré Advocaten, Nobel Vermogensbeheer, Spotzer Media Group en GITP gevestigd.

 

Moderne werkplek in jaren ’30-stijl

De Lairesse is een uniek gebouw in late Amsterdamse School-stijl. Architect B.T. Boeyinga ontwierp het gebouw beginjaren ‘30 voor de Vrije Universiteit, waarna het dienst deed als laboratorium. Na een ingrijpende renovatie in 1998 is de voormalige natuurkundevleugel getransformeerd naar een kantoorgebouw. Het gebouw bestaat uit zes verdiepingen en is voorzien van een sterrenkoepel.

 

Werken en wonen in de Willemsparkbuurt

De Willemsparkbuurt heeft een belangrijke kantoorfunctie. Op het Museumkwartier na, zijn hier de meeste kantoren in Oud Zuid te vinden. De kantoren zijn gevestigd in van oorsprong woonpanden die van binnen zijn verbouwd, maar uiterlijk nauwelijks zijn veranderd. Hierdoor blijft de statige uitstraling van de buurt in tact. De mix van woningen, kantoren, winkels, horeca en groen is de charme van de Willemsparkbuurt. De Cornelis Schuytstraat, het Valeriusplein en het Vondelpark zijn centrale plekken in de buurt. De gemeente stimuleert het gevarieerde karakter van de Willemsparkbuurt en omgeving. Bijvoorbeeld door woonruimtes aan de Willemsparkweg – de verbindingsroute tussen de Cornelis Schuystraat en de Van Baerlestraat – een nieuwe bestemming te geven.

 

Beschikbaarheid

  • Parkeerplaatsen (op aanvraag)

 

Kenmerken

PlaatsAmsterdam
Postcode1075 HM
Oppervlakte3.600 m2
BeschikbaarBinnenkort
TenantMulti tenant
BeheerderCBRE
ArchitectBoeyinga
Renovatie1932, 1998 en 2013
DuurzaamheidEnergielabel A
Bouwjaar1920
IndeelbaarheidFlexibel in te richten
SoortDeelverhuur is mogelijk vanaf circa 500 m². Tevens bestaat de mogelijkheid tot het huren van archiefruimte in het souterrain
ParkerenBetaald parkeren
Parkeermogelijkheden57 plaatsen in afgesloten parkeergarage

Faciliteiten

De Lairesse is voorzien van een duurzame koelmachine met warmtepomp. Fancoil units maken het mogelijk per werkruimte de temperatuur te regelen. Ook de nieuwe verlichting is duurzaam en uitgerust met daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. Daarnaast heeft het gebouw twee liften, en op elke verdieping een gescheiden dames- en herentoilet. Het kantoorgebouw heeft energielabel A.

Andere kantoren in de regio Amsterdam

Valina

Valina

Amsterdam

Volledig gerenoveerd entreegebouw van het Eenhoorngebied op zichtlocatie aan de Wibautstraat

> Bekijk dit kantoor

Olympisch Stadion

Olympisch Stadion

Amsterdam

Werken in historische omgeving in Amsterdam-Zuid

> Bekijk dit kantoor

The Olympic Amsterdam

The Olympic Amsterdam

Twee karakteristieke panden van de hand van architect Jan Wils, tevens de ontwerper van het naastgelegen Olympisch Stadion.

> Bekijk dit kantoor