Bouwinvest Offices

Bouwinvest Offices

Bouwinvest Office Fund

Kantoren in portefeuille en beschikbaar aanbod
← Terug naar de regio Amsterdam

Olympisch Stadion (Amsterdam)

Deel dit kantoor via:

Werken in historische omgeving in Amsterdam-Zuid

Behalve sportstadion, is het Olympisch Stadion ook een gewilde kantoorlocatie. Onder de tribunes van het stadion zijn bedrijfsruimten te huur. Johan Cruyff Foundation en Topsport Amsterdam zijn al jaren in het Olympisch Stadion gevestigd. Ook Under Armour, Levi’s, Offices for You en de sportschool Medico Vision zijn hier te vinden.

 

Sfeervol monument

Het Olympisch stadion, gebouwd voor de Zomerspelen in 1928, stond begin jaren ’90 op de nominatie voor sloop. De afbraak werd voorkomen en in 1998 startte een grootscheepse renovatie, waarbij het oorspronkelijke ontwerp van architect Jan Wils als basis diende. Op 14 mei 2000 vond de feestelijke opening plaats. De mogelijkheden van het stadion zijn eindeloos. Behalve sporttempel en internationale atletieklocatie met A-status, is het een decor voor films, radio- en televisieprogramma’s. Daarnaast is het een geliefde locatie voor muziekfestivals, concerten, bedrijfsdagen en andere evenementen. Het Olympisch Stadion bestaat uit drie bouwlagen.

 

Goede bereikbaarheid

Het Olympisch Stadion is goed bereikbaar zowel per auto als openbaar vervoer. De oprit naar de Ring A10 zuid is op een paar honderd meter afstand en de tram stopt voor deur. Er bevindt zich een parkeergarage onder het Olympisch Stadion met 850 parkeerplaatsen.

 

Plein met uitstraling

Na jaren plannen maken wordt het Stadionplein nu toch herontwikkeld. In 2016 is het een plek waar mensen wonen, winkelen en ontspannen. Bouwinvest ontwikkelt en realiseert op het noordelijk deel van het plein het Noordblok, een U-vormig gebouw met woningen, winkels, horeca en onderliggende parkeerplaatsen. Het Noordblok wordt separaat ontwikkeld van het Zuidblok (o.a. hotel en culinair museum). De gemeente voert de regie over de vernieuwing van de openbare ruimte. Kijk voor meer informatie over het Stadionplein op www.wonenophetstadionplein.nl

 

Beschikbaar

Voor de beschikbaarheid gelieve contact op te nemen. 

 

Kenmerken

PlaatsAmsterdam
Postcode1076 DE
Oppervlakte13.700 m2
BeschikbaarIn overleg
TenantMulti tenant
BeheerderCBRE
ArchitectJan Wils
Renovatie2001
DuurzaamheidEnergielabel C
Bouwjaar1928
IndeelbaarheidUnits vanaf 180 m²
ParkerenBetaald parkeren
ParkeermogelijkhedenParkeergarage onder het Olympisch Stadion met 850 plaatsen

Faciliteiten

Het gebouw is voorzien van stalen kozijnen met isolatieglas. Vanuit de parkeergarage zijn er twee liften naar de begane grond van het gebouw. Elke bedrijfsruimte beschikt over verlichtingsarmaturen en vloerverwarming met individuele regeling. De ramen zijn te openen en daarnaast zijn de ruimtes voorzien van mechanische ventilatie.

Andere kantoren in de regio Amsterdam

The Olympic Amsterdam

The Olympic Amsterdam

Twee karakteristieke panden van de hand van architect Jan Wils, tevens de ontwerper van het naastgelegen Olympisch Stadion.

> Bekijk dit kantoor

Valeriusplein

Valeriusplein

Amsterdam

In Amsterdam-Zuid op gewilde locatie gelegen monumentaal kantoorgebouw.

> Bekijk dit kantoor

De Lairesse

De Lairesse

Amsterdam

Kantoorruimte in uniek monumentaal gebouw uit de begin jaren '30 in late Amsterdamse-School stijl

> Bekijk dit kantoor